Дякую, ваше повідомлення відправлено!

Виникла помилка. Спробуйте ще раз!

Зв`язок з адміністратором


    Скринька довіри


      Факультет філології та журналістики

      Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

      Друк Друк
      Поділитися новиною

      На фото 1. Студенти факультету фізики, математики та інформатики виконують українську народну пісню «Несе Галя воду».

      Фото 2.

      Проведено ряд інших виховних заходів, у ході яких студенти змогли більш детально ознайомитися з традиційно-побутовою культурою українців.

      Фото 3.

      Фото 4.

      Фото 5.

        На фотографіях учасники майстер-класу «Традиційні страви українського народу», організованого викладачами кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури Черевченко В. В. та Черевченком О. М., готують деруни та борщ.

      Ознайомленню з етнокультурними та релігійними особливостями українців сприяють ті заходи, на яких студенти мають можливість не лише побачити, а й посмакувати (звичайно, за межами навчальної аудиторії) окремими сакрально-обрядовими стравами нашого народу.

      Вивчаючи тему «Великодній кошик українців», кожен студент зміг спробувати паски і крашанки, приготовлені Черевченко В. В., а потім, на основі порівняльного аналізу, укласти усні розповіді про релігійні свята мусульман та продукти харчування, що їх супроводжують.

      Досить цікавими були повідомлення студентів Есенова Халмирата, Мурадова Зафара, Аллакулієва Аллакулі, Аманової Лачин, Октамова Атабека про святкування Ураза-байраму (Ід аль-Фітр, Свято розговіння) та Курбан-байраму (Ід аль-Адха, Свято жертвопринесення).

      Фото 6.

        На фотографіях один із фрагментів заняття «Великодній кошик українців», проведеного викладачами кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури Черевченко В. В. та Черевченком О. М.

      Фото 7.

      Фото 8.

      Фото 9.

      Фото 10.

      Фото 11.

         Хоча ці продукти не освячувалися у православному храмі (з поваги до релігійних переконань наших вихованців), проте паска, як символ вічності людського життя, видалася смачною, а крашанки – міцними.

      " data-title="Етнокультурний зміст мовної підготовки студентів-іноземців">

      Етнокультурний зміст мовної підготовки студентів-іноземців

      Уже декілька років поспіль в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини успішно діють курси вивчення української мови для студентів із Туркменістану. Їхня мета полягає у поглибленні загальнотеоретичної мовної підготовки студентів-іноземців, оволодінні практичними навичками спілкування, ознайомленні з етнокультурними особливостями мови, що вивчається.

      У минулому 2017/2018 навчальному році активну участь у цій роботі взяли викладачі кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури (завідувач кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури, кандидат філологічних наук, доцент Ріднева Л. Ю., кандидат філологічних наук, доцент Анікіна І. В., кандидат філологічних наук, доцент Черевченко О. М., кандидат філологічних наук, старший викладач Черевченко В. В.).

      Розширенню мовної компетентності студентів-іноземців сприяють заняття етнокультурного характеру, на яких відбувається більш детальне знайомство з побутом, звичаями, культурою українського народу. Реалізацію цих завдань викладачі кафедри здійснюють за допомогою української пісні

      На фото 1. Студенти факультету фізики, математики та інформатики виконують українську народну пісню «Несе Галя воду».

      Фото 2.

      Проведено ряд інших виховних заходів, у ході яких студенти змогли більш детально ознайомитися з традиційно-побутовою культурою українців.

      Фото 3.

      Фото 4.

      Фото 5.

        На фотографіях учасники майстер-класу «Традиційні страви українського народу», організованого викладачами кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури Черевченко В. В. та Черевченком О. М., готують деруни та борщ.

      Ознайомленню з етнокультурними та релігійними особливостями українців сприяють ті заходи, на яких студенти мають можливість не лише побачити, а й посмакувати (звичайно, за межами навчальної аудиторії) окремими сакрально-обрядовими стравами нашого народу.

      Вивчаючи тему «Великодній кошик українців», кожен студент зміг спробувати паски і крашанки, приготовлені Черевченко В. В., а потім, на основі порівняльного аналізу, укласти усні розповіді про релігійні свята мусульман та продукти харчування, що їх супроводжують.

      Досить цікавими були повідомлення студентів Есенова Халмирата, Мурадова Зафара, Аллакулієва Аллакулі, Аманової Лачин, Октамова Атабека про святкування Ураза-байраму (Ід аль-Фітр, Свято розговіння) та Курбан-байраму (Ід аль-Адха, Свято жертвопринесення).

      Фото 6.

        На фотографіях один із фрагментів заняття «Великодній кошик українців», проведеного викладачами кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури Черевченко В. В. та Черевченком О. М.

      Фото 7.

      Фото 8.

      Фото 9.

      Фото 10.

      Фото 11.

         Хоча ці продукти не освячувалися у православному храмі (з поваги до релігійних переконань наших вихованців), проте паска, як символ вічності людського життя, видалася смачною, а крашанки – міцними.

      24.07.2018

      Переглядів 130